Pagina 1 van 1

Eetbare pompoenen

Geplaatst: 24 okt 2012 19:45
door Anthe
Hoe kan je eigenlijk zien of een pompoen eetbaar is?

Ik kocht vandaag in de groentenafdeling van de supermarkt een heel mooie, decoratieve pompoen: niet te groot, met groen, geel en oranje.
Maar als ik naar het tuincentrum ga, zie ik dan de klassieke pompoenen liggen.
Is de ene dan minder eetbaar dan de andere?

Re: Eetbare pompoenen

Geplaatst: 26 okt 2012 08:54
door Ines
Anthe:
Ze zijn allemaal eetbaar behalve dat sommige een veel betere smaak hebben dan andere.
Sommige soorten smaken echt slecht dus is het is aan de kwekers en de verkopers om daar de best smakende uit te nemen.
Sommige zijn echt zoet andere minder, sommige hebben een totaal andere structuur en zijn minder geschikt om te stoven en weer andere zijn uiterst geschikt om te stoven.
Andere soorten zijn dan weer beter geschikt om te roosteren en andere vallen uit elkaar bij het roosteren.
Weer andere zijn meer geschikt als decoratie omdat er bv te weinig vruchtvlees in de pompoen aanwezig is of te bitter. Aan U om ze uit te proberen en te rangschikken onder de soort die U het best bevalt.
Heeft reeds iemand een indeling gemaakt van de soorten met de smaken?

Re: Eetbare pompoenen

Geplaatst: 26 okt 2012 18:04
door Anthe
Bedankt Ines,
ik zal het wel vlug doorhebben zeker als hij niet lekker smaakt. :(
Ik had daar nu echt geen idee van hoe het eigenlijk zat.
Merciekes ;)