Zelfgemaakte soep of restjes vlees en vis: het kan allemaal in de diepvries. Maar hoe lang kun je het er precies bewaren?
Vlees
Groenten
Tip
1. Blancheer eerst je groenten voor je ze invriest. Zo worden de smaak, kleur en textuur van de groenten minder snel aangetast.
Vis
Fruit
Tips
1. Spoel en halveer het fruit voor je het invriest. Verwijder indien nodig ook de steeltjes en de pitten en stop het in diepvrieszakjes.
2. Om te voorkomen dat de vruchten achteraf bruin worden, kun je ze eerst nog met wat citroensap besprenkelen.
Diversen
Tips
1. Verwijder bij vaste kruiden zoals rozemarijn, tijm en salie het steeltje. Zachte kruiden zoals peterselie, dille, basilicum en koriander hak je het best eerst fijn voor het invriezen.
2. Restjes van de barbecue vries je beter niet in.
Zo hou je het overzichtelijk
1. Gebruik bij het invriezen altijd het juiste verpakkingsmateriaal, zoals diepvrieszakjes of herbruikbare potjes.
2. Plak op de verpakking steeds een etiket met de datum en de omschrijving van wat erin zit. Zo vermijd je dat de producten te lang in de vriezer blijven liggen.
3. Probeer je diepvriesproducten steeds te sorteren. Op die manier vind je alles gemakkelijk terug en blijft de diepvries niet onnodig lang open.
bron : http://www.libelle.be/vrije-tijd/289756 ... -diepvries