Pagina 1 van 1

Actie red de solitaire bijen

Geplaatst: 13 feb 2014 09:28
door Palmbird
Hallo,na het verschijnen van een artikel over bijen in de standaard(krant in Vlaanderen) is spontaan een ketting actie ontstaan die 500 acties wil plannen om huisjes voor solitaire bijen te maken(of te kopen) en op te hangen.De bedoeling is een ketting aan te leggen ,er zijn reeds 34 schakels actief.Om een schakelnummer te verdienen moet je een actie plannen.Dat kan zelfs zijn ergens een artikel laten publiceren over de actie of over het nut van solitaire bijen.Je mag je actie hier doorgeven.Je kunt dan ook je schakel nummer opvragen als je dat wil.Ik zelf ben schakel 7.De ketting loopt op dit moment al door Vlaanderen en Nederland.Wie doet hier de eerste actie en krijgt zo een schakel van de 500?Dank.

Re: Actie red de solitaire bijen

Geplaatst: 25 feb 2014 07:14
door Palmbird
We zijn reeds aan 102 acties.
We hangt hier een kastje op doet ergens een oproep?Gr.

Re: Actie red de solitaire bijen

Geplaatst: 26 feb 2014 09:44
door Ines
Fijn initiatief, hier wonen reeds jaren een aantal en soorten bijen in oude stukken van bomen enz die vlak op de grond liggen. Ze worden graag met rust gelaten anders verplaatsen ze zich voortdurend. Verleden jaar waren er een aantal groepen vertrokken of afgestorven door de erg koude winter of bij gebrek aan voeding. Verleden zomer waren er terug, ik zie deze tijd van het jaar nog niet veel beweging, ik vraag me af....

Re: Actie red de solitaire bijen

Geplaatst: 26 feb 2014 21:35
door Palmbird
De eerste soorten(sachembij bijv;komen nu pas in actie).Wie een kastje plaats gelieve dit te melden.Stad Kortijk doet ook al mee .
Gelieve de oproep verder te verspreiden overal waar mogelijk.Dank.