Allerhande recepten

Gebruikersavatar
Ines
Berichten: 17172
Lid geworden op: 13 aug 2008 16:32
Geslacht: Vrouw
Locatie: waregem
Contacteer:

Allerhande recepten

Bericht door Ines » 28 apr 2009 21:56

Gebruik deze pagina's om allerhande recepten in te vullen zodat anderen ook van Uw kookkunsten kunnen genieten :D

Gerookte zalm met verse pasta

Benodigheden voor 4 pers:
-4 plakken gerookte zalm
-200 gr verse tagliatelle
-2 dl room
-4 soeplepels olijfolie
-1 bosje bieslook
-4 soeplepels geraspte parmezaan
-peper en zout

Bereiding:
- Laat de pasta koken
- Schrikken onder koud water
- Opwarmen met de room
- Kruiden met peper en zout
- Pasta serveren in diepe borden en de zalm erop leggen
- Besprenkelen met olijfolie en overstrooien met de parmezaan
- Bieslook frituren en verdelen over de borden.
Lekker met een wit wijntje!



Cocktailsaus :
- 5 el mayonnaise
- 3 el ketchup
- 1 el whisky
- cayennepeper
- scheutje room

Kokosrotsjes

Benodigdheden:
-200gr kokos
-50gr honing
-100gr suiker
-60gr bloem
-2 eiwitten

Bereiding:
- Klop eiwit stijf met suiker
- Voeg er de bloem en de honing aan toe
- Mix zachtjes
- Voeg de kokos toe en meng goed
- Zet gedurende 12 minuten in de oven (180°)
- Hou de oven goed in het oog!

Spinaziesoep
Stoof ui en look, slink hierbij de spinazie. Overgiet met bouillon en room. Kruid met peper, zout en kerrie. Giet de soep in borden en leg op elk bord een toefje garnalen.


Eierkoek
Benodigdheden:
-2 eieren
-2 lepels bloem
-2 lepels suiker
-klein beetje melk

Bereiding:
-meng de eitjes met de bloem, de suiker en een beetje melk
-bak in de pan zoals een omelet.
Heerlijk op een boterham!!!
Cathy

BLOEMKOOLSOEP
Benodigdheden:
-1 bloemkool
-1 à 1,5 l kippenbouillon
-10 cl room
-mosterdzaadjes
-nootmuskaat, peper & zout

Bereiding:
- bouillon maken
- bloemkool erin
- laten koken
-naar smaak kruiden met peper, zout & nootmuskaat
-room toevoegen
-afwerken met geroosterde mosterdzaadjes.
Smakelijk !


BROODPUDDING
Benodigdheden:
-300gr brood(oud)
-1/2lmelk
-160gr suiker
-4eieren
-volle soeplepel vanillepuddingpoeder

Werkwijze:
-warm de melk met de suiker (lauw)
-giet over het ontkorst brood en laat wat weken
-los de puddingpoeder op in wat melk
-mix de eieren door het broodmengsel(hele eieren)
-roer het puddingmengsel erbij
-giet in een vuurvaste schotel
-bestrooi met wat kandijsuiker
-bak ca.1uur in oven van 180° (hetelucht)

Katrientaart
Benodigdheden:
-200ml room
-200gr suiker
-200gr bloem
-1 zakje bakpoeder
-3 hele eieren

Werkwijze:
alles samen verwerken tot samenhangend deeg.
op beboterd papier in bakblik gieten en goed openstrijken
15min bakken op 180°

Sausje:
Benodigdheden:
-200gr boter -> smelten
-100gr amandelschilfers
-200gr suiker
-3 soeplepels melk

Werkwijze:
alles door elkaar mengen
na eerst 15min baktijd, dit sausje over de taart gieten en verdelen
nog 15à20min bakken op 180°

Vegetarische tofuballetjes met champignons in tomatensaus zonder boter in 1 pot bereid
Benodigdheden:
-1 sjalot of een klein ajuintje
-250 gr champignons
-1 blikje tomatenpuree
-Bloem
-Kruiden (zout en Mediteraanse kruiden)
-Water
-Provamel Tofu balletjes (Sweet & Sour - 100% plantaardig en 0%
cholesterol)

Werkwijze:
Hak een sjalot (of een klein ajuintje) fijn in de quickchef
Doe deze in het Tupperwaremicrogolfkannetje en voeg een beetje water toe.
Zet 2 minuten in de microgolf op 750 Watt.
Reinig ondertussen de champignons droogweg en doe ze in schijfjes (superhandige tang te verkrijgen bij Dille&Kamille)
Voeg de champignons toe en steek gedurende 2 minuten in de microgolf op 750 Watt (proef: indien niet zacht genoeg, nog een half minuutje bijsteken)
Schep nu de champignons uit het kannetje met de Tupperwareklopper (die heb je straks terug nodig) en leg deze op een bord.
Voeg een half of volledig (naar smaak) blikje tomatenpuree toe en vul verder aan met water tot 500 ml vocht in totaal.
Schep er 5 soeplepels bloem bij en klop het mengsel goed.
Dan:
2 minuten op 750 Watt met deksel
Goed kloppen
2 minuten op 750 Watt ZONDER deksel
Goed kloppen
Voeg kruiden toe
Stapsgewijs: 1 minuut
Kloppen en kijken
... 1 minuut
Kloppen en kijken . 1 minuut . kloppen en kijken . tot gewenste dikte verkregen is.

Voeg nu de uitgeschepte champignons en Tofuballetjes toe
Verwarm nog 2 à 3 minuten op 600 Watt

Smakelijk !!!

Stefanie



Sojagehakt en courgette

Benodigdheden voor 2 personen:
-150g gewone rijst
-ca.4 eetlepels olijfolie
-1 courgette
-peper en zout
-(2(of3) tomaten)
-1 bakje sojagehakt
-1 snuifje komijn
-(1 snuifje curry)
-1 snuifje oregano
-2 eetlepels fijngesneden peterselie
-2 eetlepels bieslook
-200g cottage cheese
-om het extra lekker te maken: een theelepel Za'atar (Oxfam)
Dit is niet noodzakelijk, maar maakt het gerecht wel af.. Je kan ook gewoon een eetlepel (of 2) sesamzaadjes roosteren

Bereiding:
Rijst bereiden zoals op de verpakking. Eventueel in kookwater een klein beetje groentebouillon toevoegen.
Bieslook en peterselie fijn snijden.
Cottagecheese mengen met gesnipperde bieslook en peterselie.
Tomaten en courgette snijd je in dikke schijfjes.
In een pan met olijfolie bak je de courgetteschijfjes langs 2 kanten.
Als ze bijna gaar zijn leg je er de tomatenschijfjes op en laat je ze nog even doorbakken tot ze warm zijn.
Tomaten en courgette kruiden met peper, zout en een beetje oregano.
Ondertussen roerbak je in een andere pan het sojagehakt in wat olijfolie. Naar smaak komijn, curry en za'atar toevoegen.

Opdienen:
Rijst,sojagehakt en groentjes opdienen met de cottagecheese erbij als frisse saus.
Smakelijk!
Sarah



Couscous

Benodigdheden voor- of bijgerecht voor 3-4 personen
-200 gram couscous (of bulgur of tarly)
-1 (witte) ui
-6 rijpe vleestomaten
-het sap van twee citroenen
-3 bosjes verse bladpeterselie
-1 rode peper
-1 halve comcomber
-1 bosje verse munt
-olijfolie (extra vergine)

Bereiding:
Bereid de couscous (of de bulgur, of de tarly) zoals aangegeven op de verpakking. Plaats de couscous in een kom voeg de citroensap toe en laat het gedurende 30-60 minuten afkoelen in de koelkast.

Snijd ondertussen de komkommer in zeer kleine stukjes, snij de tomaten in kleine blokjes, en doe de blokjes (inclusief zaadjes en sap) in een kom.
Snipper de ui, de peper en de peterselie heel fijn en voeg ze toe aan de tomaat en komkommer . Laat deze kom ook afkoelen in de koelkast.

Haal beide kommen uit de koelkast na de afkoelperiode. Meng de couscous goed door de groenten. Giet tenslotte nog een scheut olijfolie over de tabbouleh heen. Strooi er bij het serveren nog wat gesnipperde verse muntblaadjes overheen.

Smakelijk!
Marleen

Pizza-tjes volgens ieder zijn smaak. (Perfect ook om kinderen te laten
doen)
Benodigdheden en bereiding:
Gebruik pittabroodjes (wit of bruin, klein of groot naargelang je smaak)
Insmeren met een teentje knoflook (in twee gesneden en op een vork
gestoken)
Insmeren met een beetje olijfolie.
Bestrijken met gezeefde tomaten (blik of brik ) als basis.
Beleggen naar keuze : hesp, champignons, salami, ..
Bestrooien met basilicum en oregano.
Bestrooien met kaas.

In de oven opwarmen : gemiddeld 20 min. op 200°C of naargelang de oven..
Smakelijk!
Marleen.


Italiaanse ovenschotel
Benodigdheden:
-300 g gekookte rijst (volle)
-800 g gehakt
-500 g gemalen mozarella
-500 g champignons
-1 groot blik tomatenblokjes met basilicum
-Peper, zout, oregano
-2 dl halfvolle room

Bereiding:
Rijst koken
Champignons bakken
Gehakt bakken in pan = 1ste laagje van ovenschotel
Mozarella (250g) = 2de
Rijst = 3de
Champignons = 4de
Tomaten+ basilicum = 5de
Pezo, oregano, room = 6de
Mozarella (250 g) = laatste laag
Oven (200°) goed opwarmen en gratineren
Smakelijk! Greet

Witloof met sinaasappelconfituur en blauwe kaas

Bereiding:
-Stoof witloof stronken zacht.
-meng sinaasappelconfituur met blauwe kaas, de verhouding doe je naar eigen goeddunken en vermogen.
-Witloof stronken half door snijden en opvullen met de mengeling.
-nog eventjes in een warme oven en dan maar smullen.
Marise



Broccolisoep
Bereiding:
-stoof ajuinen (3 grote)
-schil 1 aardappel en voeg er bij
-spoel broccoli (1 grote of zo'n verpakking van min. 0.5 kg) snij broccoli grof en voeg bij de soep
-kokend water toevoegen (2 l)
-2 blokjes kippenbouillon
-1 blaadje laurier, peper, tijm naar keuze
-10 minuutjes koken
-mixen
Christiane


Tagliatelle met boontjes en spek
Bereiding:
-Kook tagliatelle
-Kook groene boontjes
-Bak spekreepjes goed aan
-Meng alles onder elkaar met groene pesto
Smakelijk, Marleen

TIRAMISU MET SPECULOOS

Benodigdheden:
-350 g zachte speculoos (Belsy, Colruyt)
-12 harde speculoosjes
-400 g mascarpone
-100 g amandelschilfers
-1 zakje thee
-2 dl advocaat
-5 eiwitten
-3 eierdooiers
-1 zakje vanillesuiker
-4 eetlepels bruine suiker
-4 eetlepels suiker
-een halve koffielepel kaneel

Bereiding
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met anti-aanbaklaag.
Roer er de bruine suiker en de kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laten afkoelen.
Snij de zachte speculoos in de lengte door (3 repen).
Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf.
Bedek de bodem van de glaasjes of de schotel met de harde
speculoos, verdeel er de zachte speculoos over en overgiet met de thee.
Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichte
gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel
het mengsel over de speculoos en zet minstens 8 h in de koelkast.
Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde
amandelschilfers over de glaasjes of schotel.
Smakelijk!

Pompoenreceptje
Meng in een ovenschotel kleine blokjes hokkaidopompoen met stukjes of blokjes seitan, overgiet met 1/4l soyaroom
Kruid met peper, zout en muskaatnoot Leg er een laagje geraspte(geite)kaas bovenop en bak ongeveer 1/2uur in de oven en daarna nog efkens onder de grill.
Dien op met boekweit-bijvoetpasta (yomogisoba) en veenbessen
Lekker met een wijntje (rood of wit)

Smakelijk


CHOCOPASTA
Doe 125 g melk- en 125 g zwarte chocolate in stukjes en laat al roerend zachtjes smelten.
Voeg er een klein doosjes gecondenseerde melk aan toe, 3 eetlepels suiker en 2 pakjes vanillesuiker; steeds blijven roeren.
Dan 125 g boter toevoegen, steeds al roerend.

In potjes doen en klaar. Smakelijk !


Quiche met zalm en broccoli
Benodigdheden:
-250 gr verse zalm
-250 gr broccoli, beetgaar gekookt
-3 à 4 eieren
-100 gr gemalen kaas
-150 cl magere room
-peper en zout

Bereiding:
Alle ingrediënten goed mengen en in bakvorm, bedekt met kruimeldeeg gieten en 30 min bakken op 180°

Rundtartaar met gazenlever ,truffel en balsamico

Benodigheden:
-400 gr. Rundsvlees
-150 gr ganzelever
-40 gr truffels
-2 lepels balsamicoazijn
-2 lepels olijfolie
-1 sjalot
-platte peterselie
-peper van de molen

Bereiding:
Snijd het rundsvlees in fijne brunoise en plaats het in de koelkast. De sjalot en de platte peterselie fijn hakken samen met truffels, vermengen met de balsamicoazijn en de olijfolie.Het rundsvlees kruiden met zeezout en peper van de molen en dressing.

Afwerking:
Plaats de rundtartaar op het bord en verwijder de ring, garneer met olijfolie en balsamico en de bladpeterselie.

Smakelijk,
Suzanne

Trifle

Bereiding:
Een vuurvaste schotel bedekken met schijfjes cake (cake kan
vervangen worden door boudoirs of lepelkoekjes)
Besprenkelen met likeur naar keuze (Grand Marnier of Cointreau)
Bedekken met een laagje confituur (van abrikozen of appelsienen)
Vervolgens een dikke laag "crème anglaise"
Versieren met seizoenfuit (aardbeien - schijfjes perzik - in de
winter appelsien of partjes mandarine)
Het eiwit (van de eieren gebruikt voor de crème anglaise)
opkloppen met fijne suiker en over het geheel gieten.
Kort laten kleuren onder de grill.
Enkele amandelschijfjes laten roosteren in een pan en over het
geheel verdelen.



Lekkere wafeltjes
Benodigdheden:
-250 gr bloem
-250gr suiker
-250gr boter ( of margarine)
-4 eieren.

Werkwijze:
Bloem en suiker mengen, gesmolten boter toevoegen , eierdooiers toevoegen, geklopt eiwit toevoegen en deeg in koelkast zetten ( min 2 u max 24 u).
Wafeltjes bakken en laten koelen.

Lekker en je kan ze ook bewaren.
Rita


Aperitiefhapje: Dip met gedroogde tomaten

Benodigdheden:
-3 takjes basilicum
-1 teentje look
-14 gedroogde tomaten in olie
-10 zwarte olijven zonder pit
-50 gr philadelphia kaas

Bereiding:
cutter de basilicum samen met het teentje look, voeg er de olijven aan toe en cutter opnieuw. voeg er dan de kaas bij en meng goed.

Lekker op een toastje.

En nu nog veel zon, een glaasje wijn en een toastje met de dip. Meer moet dat niet zijn.
Trees


Rabarbertaart
Bereiding:
Bladerdeeg uitrollen, in bakvorm leggen en doorprikken.
5 stengels rabarber in stukjes snijden en op het deeg schikken.
6 soeplepels suiker over de rabarberstukjes uitstrooien.
Mengsel maken van 3 eieren, 1 pakje vanillesuiker, 3 soeplepels suiker en 3 soeplepels zelfrijzende bloem.
Mengsel over de rabarber gieten.
Taart bakken in een voorverwarmde oven voor 4O' op 2OO°. Halverwege de baktijd wat bakpapier op de taart leggen zodat de rabarber niet kan verbranden.

Heel lekker op en warme zomerdag!
Marleen

Salade van Chinese kool , courgette en gerookte zalm

Benodigdheden:
-een jonge courgette
-een beetje Chines kool
-gerookte zalm
-bieslook
-kerstomaatjes
-een paar blaadjes Rucola
-vinaigraite naar keuze (eventueel met een beetje vloeibare honing en
wat witte balsamicoazijn, of met wat gembersiroop en wat frambozenazijn.
(Door de notensmaak van de rucola kun je ook notenolie gebruiken)

Bereiding:
Snij je Chinese kool in dunne reepjes
Snij je jong courgette ook in hele dunne plakjes (jonge courgette is
nog heel mals er zitten nog maar hele kleine zaadaanzetten in)
Snij je gerookte zalm in kleine stukjes
Halveer je kerstomaatjes
Snij de rucola heel fijn
Meng alles goed door elkaar (hou een aantal kerstomaatjes over voor
versiering) en doe er je favoriete vinaigraite op.
Plaats het in de koelkast tot net voor het serveren
Leg in een saladebord en versier met wat bieslook en wat halve
kerstomaatjes
geef er eventueel wat brood bij

Smakelijk!!!!!
Vele groetjes, Ines
Algemene moderator.

Neem een kijkje op volgende site; http://www.tuintips.net
registreer U en win een boek!

Gebruikersavatar
Joseeke
Berichten: 30500
Lid geworden op: 28 okt 2008 15:16
Geslacht: Vrouw

Re: Allerhande recepten

Bericht door Joseeke » 16 mei 2009 19:27

Een simpel maar heel lekker gerechtje, onze kinderen (al twintigers) zijn er nog steeds gek op, en de kinderen niet alleen hoor.
Gehaktbollen met krieken in ons dialect gewoon 'bollen met krieken'
1 kg gehakt varkens-runds
3 doosjes paneermeel of chapelure
3 à 4 eieren
1 of 2 potten noorse krieken
1 zakje vanillepuddingpoeder
suiker

Meng het gehakt met de eieren, meng het goed onder elkaar (ik doe het met de handen -u wast voordien goed uw handen, zorg ervoor dat uw nagels zuiver zijn, en doe uw ringen uit) voeg dan doosje per doosje paneermeel of chapelure toe totdat het gehakt niet meer te erg plakt. U moet er bollen van kunnen rollen. Rol dan de bollen, ik maak er van een 3 à 4 cm groot.

Giet het vocht van de pot krieken in de kookpot, warm dit op totdat het gaat koken, neem het dan van het vuur. U hebt ondertussen één zakje van de vanillepuddingpoeder gemengd (voor het vocht van één pot krieken) met een beetje water zodat de klontertjes weg zijn. U mengt het juist aan de kook gebrachte kriekensap met een paar lepels suiker - dit naar eigen smaak - en dan roert u er het met water gemengde vanillepoeder onder het kriekensap met suiker.
U zet het terug op het vuur, blijft erin roeren en brengt het aan de kook totdat het dikker wordt en dan is het klaar. (Is de saus wat te dik kan u er altijd wat water bijdoen - ook als u het wil opwarmen) U doet de krieken erbij in en laat deze nog heel voorzichtig wat mee opwarmen, blijven roeren.

De gehaktbollen bakt u in een pan met wat boter, eerst goed bruin aan alle kanten, dan doet u er een beetje water bij en laat het een klein kwartiertje gaar worden, met het deksel op de pan. De gaartijd hangt af van de grootte van uw bollen natuurlijk, daarom kan u na een tijdje een bol doorsnijden om te zien of hij goed gebakken is van binnen.
Bollen op een bordje scheppen en wat krieken met saus erover. U kan er altijd een boterham of broodje bij eten als u dat wenst.

De bollen die u niet gebruikt kan u in de diepvries perfect een tijd bewaren.
Eet smakelijk ! Een simpel gerecht maar héél lekker.
Groetjes
Joséeke

Algemene moderator


Mijn kerstdorpen e.a vignettes
Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen.
Mensen ook.

Phil Bosmans/ http://www.dagelijksegedachte.net )

Gebruikersavatar
York
Berichten: 19556
Lid geworden op: 01 dec 2008 18:50
Geslacht: Vrouw

Re: Allerhande recepten

Bericht door York » 17 mei 2009 18:29


4/4 cake met ananas

Ingediënten :

250gr zelfrijzende bloem(Imperial)
250gr margarine
4 eieren
250gr suiker(S2)
4 schijven ananas
2 pakjes vanille suiker

Bereiding :

Margarine zacht laten worden, suiker en vanillesuiker onder mengen, bloem toevoegen, 4 eierdooiers toevoegen, goed mengen, ananas in kleine stukjes onder mengen, 1 soeplepel ananassap toevoegen, eiwit tot sneeuw kloppen, voorzichtig onder mengen, langwerpige bakvorm beboteren en met paneermeel bestooien, oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen, cake in de helft van de oven plaatsen en ongeveer 1 uur op 150° à 200° bakken. Na 3/4 uur in prikken(tot op de bodem) met lang vork. Als er niets meer aan het vork kleeft is de cake klaar.
Pluk de dag

Gebruikersavatar
Joseeke
Berichten: 30500
Lid geworden op: 28 okt 2008 15:16
Geslacht: Vrouw

Re: Allerhande recepten

Bericht door Joseeke » 18 mei 2009 07:32

Ik maak altijd 'minuutwafels' uit het kookboek van de KVLV en ze vinden ze hier heel lekker.

500 gr zelfrijzende bloem
1/2 liter melk
6 eieren
200 g suiker
150 gr boter
2 pakjes vanillesuiker

Roer bloem, melk en eierdooiers ondereen. Voeg de gesmolten boter , de suiker en de vanillesuiker toe. Tenslotte het stijfgeklopte eiwit.
Bak het deeg terstond lichtbruin in een wafelijzer.

Wij eten ze wel altijd warm, heerlijk mmmm....
Groetjes
Joséeke

Algemene moderator


Mijn kerstdorpen e.a vignettes
Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen.
Mensen ook.

Phil Bosmans/ http://www.dagelijksegedachte.net )

Gebruikersavatar
Joseeke
Berichten: 30500
Lid geworden op: 28 okt 2008 15:16
Geslacht: Vrouw

Re: Allerhande recepten

Bericht door Joseeke » 06 jun 2009 20:59

Een heerlijke erwtensoep
Ook al zitten we niet meer in de wintermaanden, af en toe een bordje erwtensoep gaat er hier wel in (niet als het warm weer is hé):

Benodigdheden voor 2 liter erwtensoep
-1 prei
-3 uien
-boter
-2 sneden gekookt spek
-peper
-kruidentuiltje (zelfgemaakt met tijm, laurier en peterselie-stengels)
-250 gr doperwten
-2 liter bouillon van gevogelte
-u kan er ook nog gebakken spekreepjes en/of broodkorstjes bijdoen
-en ook de alomgekende 'stukjes rookworst'

Bereiding van de erwtensoep
-U schilt de uien maar hakt ze grof, ook de prei hakt u
-U stooft dit zachtjes in boter zonder het te laten kleuren
-U voegt dan het spek in reepjes toe om het te laten fruiten
-U bevochtigt dan met de gevogeltjebouillon
-U kruidt met de kruidentuil die u zelf gemaakt hebt en de peper, en breng het aan de kook
-U voegt dan de erwten pas toe en laat ze zachtjesaan gaar koken
-U haalt de kruidentuil weg en u mixt de soep
-U brengt ze weer aan de kook, haalt met de schuimspade het schuim weg en voegt een klont boter toe
-U werkt de erwtensoep af naar keuze, in dit geval met de gebakken broodkorstjes, de gebakken reepjes spek en de stukken rookworst

Eet smakelijk!
Groetjes
Joséeke

Algemene moderator


Mijn kerstdorpen e.a vignettes
Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen.
Mensen ook.

Phil Bosmans/ http://www.dagelijksegedachte.net )

Gebruikersavatar
snijkers maria
Berichten: 11080
Lid geworden op: 02 dec 2008 20:49

Re: Allerhande recepten

Bericht door snijkers maria » 02 okt 2009 23:12

bloempudding
125gr boter solo
1/2liter melk
3lepels fijne suiker
2eieren
4/5lepel bloem

bereidings wijze
de boter laten smelten
als de boter gesmolten is de bloem er bij doen lepel voor
lepel als dat zich een bol gevormd heeft de melk beetjes bij beetjes er bij doen goed blijven roeren dan de fijne suiker
even laten afkoelen
de eikes in tweedelen geel apart en wit
het wit goed stijf kloppen
dan pas de dooiers bij de pudding doen goed roeren
en op laatste het eiwit er onder heffen
12 uren in de frigo

dan nog de chocolade moes zelf gemaakt kunt ge er over gieten
of apart laten dat is ieder keuze
smakelijk ;) ;) ;)
GROETJES MIET
niets ter wereld
is aanstekelijk
dan EEN LACH en een GOED HUMEUR

Gebruikersavatar
Joseeke
Berichten: 30500
Lid geworden op: 28 okt 2008 15:16
Geslacht: Vrouw

Re: Allerhande recepten

Bericht door Joseeke » 03 okt 2009 16:05

Mmmm lijkt me wel lekker Miet :o
Groetjes
Joséeke

Algemene moderator


Mijn kerstdorpen e.a vignettes
Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen.
Mensen ook.

Phil Bosmans/ http://www.dagelijksegedachte.net )

Gebruikersavatar
snijkers maria
Berichten: 11080
Lid geworden op: 02 dec 2008 20:49

Re: Allerhande recepten

Bericht door snijkers maria » 03 okt 2009 21:02

ja josee
heb weer en grote kom klaar staan voor morgen
als de kinderen komen eten ;) ;) ;)
Bijlagen
1208852705-131.gif
1208852705-131.gif (36.08 KiB) 3100 keer bekeken
GROETJES MIET
niets ter wereld
is aanstekelijk
dan EEN LACH en een GOED HUMEUR

Gebruikersavatar
Jolanda
Berichten: 1925
Lid geworden op: 23 nov 2008 16:49
Geslacht: Vrouw
Locatie: V'mond (Zuid Oost Drenthe, NL)
Contacteer:

Re: Allerhande recepten

Bericht door Jolanda » 05 okt 2009 10:55

Hier het recept van de appeltaart die René gemaakt heeft.

Deeg:

300 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram zachte boter

160 gram witte basterdsuiker (fijne kristalsuiker mag ook wel)

zakje vanillesuiker

losgeklopt ei

panneermeel

Vulling:

1 kg harde zure appels (goudreinet of jonagold)

15 gram suiker

2 tl kaneel

60 gram rozijnen

1. Meng de zachte boter door de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en voeg 3/4 van het ei toe. Zet het deeg verpakt weg in de koelkast.

2. Schil de appels, maak stukjes. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en 15 gram suiker, roer, voeg de rozijnen toe en roer weer.

3. Pak, wanneer je klaar bent met punt 2., het deeg uit de koelkast. Bewaar een deel van het deeg, voor de reepjes boven op de taart (ong. 1/5 deel van het deeg). Maak van de rest van het deeg de bodem & randen.
Strooi over de bodem een dun laagje panneermeel, dit is om een drogere bodem na het bakken te krijgen.

4. Doe de appelvulling erin. Maak strookjes en leg die afgewisseld horizontaal en verticaal erin. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart op 180 graden 75 minuten.

5. Laat 5 minuten afkoelen, ga met een mes langs de rand en haal de rand eraf. Laat verder afkoelen, zet hem dan in de koelkast. Wacht 1 a 2 dagen dan is hij op zijn lekkerst. Wel binnen een week, vanaf het bakken, opmaken.

Of dien de apeltaart warm met vanilesaus.

Zo maken wij hier thuis de appeltaart.
Laatst gewijzigd door Jolanda op 05 okt 2009 17:12, 3 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
Kijk ook eens op mijn andere sites
de Eenhoorn

digitale foto-album "de Eenhoorn"

Gebruikersavatar
Joseeke
Berichten: 30500
Lid geworden op: 28 okt 2008 15:16
Geslacht: Vrouw

Re: Allerhande recepten

Bericht door Joseeke » 05 okt 2009 11:22

Hoi Jolanda, bedankt om ook het recept hier te plaatsen.
Eén vraagje : het deeg moet verpakt weggezet worden in de koelkast, hoe lang moet het deeg in de koelkast blijven ? Of maakt dat niet zoveel uit ?
Groetjes
Joséeke

Algemene moderator


Mijn kerstdorpen e.a vignettes
Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen.
Mensen ook.

Phil Bosmans/ http://www.dagelijksegedachte.net )

Plaats reactie