Pagina 1 van 1

Meststoffen gaan gebruiken

Geplaatst: 15 jun 2014 17:48
door casteur
Hallo,

Ik ben sinds kort nieuw op jullie forum omdat ik wat raad kan gebruiken van tuin experten :)
Eind April ben ik begonnen met het zaaien van mijn tuin (+/- 300m2 ), dit was een echte ramp want ik had meer onkruid dan gras!... door wat te gaan maaien is het onkruid fel verminderd en in combinatie met wat organische meststof en bijzaaien is de tuin al heel wat properder maar wel nog niet ideaal ( nog wat onkruid.. )

Nu ben ik eens naar onze aveve winkel hier in de buurt geweest om te gaan kijken wat er nog mag en kan gebruikt worden maar als leek is dit echt niet simpel!

Ik hoor hier voortdurend dat ik moet gaan werken met meststof met veel stikstof omdat dit zeer goed is voor de groei van uw gras,...

Dus via dit forum had ik graag eens geweten van jullie wat ik best doe met mijn gras en natuurlijk rekening houdend dat mij gras nog GEEN 6 maanden is hé :)

Re: Meststoffen gaan gebruiken

Geplaatst: 16 jun 2014 16:45
door Ines
Welkom op www.hettuinforum.be Casteur!

I.v.m. Uw vraag zie ik dat bijna alle tuinspecialisten reeds op kort gezaaid gras een eerste maal bemesten samen met onkruidverdelger na een seizoen en zelfs korter.
Het best had U vooraf met onkruidverdelger gewerkt en op die manier alles klaar gemaakt vöör het zaaien, achteraf is iets moeilijker maar het kan best door per seizoen te bemesten en iedere keer met onkruidverdelger in de samenstelling.
Aveve heeft goede samenstellingen. Er gaat best een tijd voorbij voor de grasmat volgroeid en sterk genoeg is, als U onkruid in het gras laat zaad spruiten is het opnieuw beginnen. Volhouden is zeker de boodschap.
Misschien hebben andere leden nog ervaringen die ze willen delen?

Re: Meststoffen gaan gebruiken

Geplaatst: 16 jun 2014 19:48
door York
Wij verticuteren in het voorjaar en in het najaar. Daarna kalk en meststoffen gooien en indien nodig gras zaaien