Geranium "Rozanne"

Alles over bloemen en planten.
Jope147
Berichten: 75
Lid geworden op: 30 mar 2013 23:11
Geslacht: Man

Re: Geranium "Rozanne"

Bericht door Jope147 » 18 aug 2013 21:49

York schreef:Misschien toch iet te veel zon. Volgens mij mag deze plant wel zon hebben maar niet de ganse dag. Met andere woorden, hij moet ook schaduw krijgen
Nochtans raar want de geraniums rozanne die op een andere plek staan (en de meeste zon krijgen) zijn er het beste aan toe :D .
Maar ze hebben niet de hele dag zon trouwens. Enkel tot ongeveer iets voor de middag niet, daarna wel (dus wel de heetste uren).

Gebruikersavatar
Ines
Berichten: 17172
Lid geworden op: 13 aug 2008 16:32
Geslacht: Vrouw
Locatie: waregem
Contacteer:

Re: Geranium "Rozanne"

Bericht door Ines » 01 sep 2013 20:33

Ik zie op de foto alleen enkele die verdrogen maar het hart groeit terug dus niets aan de hand met de grond, moest de grond de oorzaak zijn dan was de plant nu helemaal dood.
Het kan ook niet aan het weer liggen want dan zouden andere zelfde planten dezelfde symtomen hebben en dit is het dus ook niet want het zijn er maar een paar.
Blijft over dat U die bepaalde verbrandde door daar teveel mest toe te voegen op de eerste groei.
Ook te zien aan de hergroei in het midden, na een tijd is de mest wel verdwenen en groeit de plant terug vanuit het midden.
Wees zuinig met mest, het is beter eens een mestbeurt te vergeten dan teveel.

(nog een oorzaak kan zijn dat er bij de eerste aangroei een diertje de eerste wortels opat dit kan U nagaan door met een voet even te trappen rond de plant, zakt U door dan was dit de oorzaak)
Vele groetjes, Ines
Algemene moderator.

Neem een kijkje op volgende site; http://www.tuintips.net
registreer U en win een boek!

Plaats reactie