Straling impact op mens, dier, plant en aarde!

Hier kan je praten over alles wat niet met tuinen, bloemen of planten te maken heeft.
Funny, tuin-related en andere items kunnen uiteraard aan bod komen.
Gebruikersavatar
Ines
Berichten: 17172
Lid geworden op: 13 aug 2008 16:32
Geslacht: Vrouw
Locatie: waregem
Contacteer:

Straling impact op mens, dier, plant en aarde!

Bericht door Ines » 12 mar 2013 15:24

Beste, in deze topic zal ik belangrijke bevindingen en studies samenbrengen.
In deze leefwereld moeten we onze kinderen en onszelf zo goed mogelijk trachten te beschermen tegen de al dan niet schadelijke invloeden die we van deze technische vooruitgang ondervinden.

De begeleiding die ik hiervoor volg is "Het milieu-en natuurrapport van Vlaanderen" door de vice -president van de Vlaamse regering en de Vlaamse minister van Leefmilieu en Huisvesting.

Iedereen kent de evolutie van de telecommunicatie, de elektrische energie produktie en de energietransport alsook de microgolven, Uv-straling en lasers...Dagelijks komen we gewild of ongewild met z'n allen ermee in contact.
Ieder moet inzien dat er een overvloed aan allerhande straling aan vastzit, zowel boven als onder de grond.
Ik zal hier niet technisch worden en alleen de dingen omschrijven die ons mens en dier beschermen.
(die toch verdere uitleg en onderzoeken wenst te lezen of vragen wenst te stellen kan het bevragen in deze topic)Elektrische straling:
A/ Gevolgen voor de mens.
Er zijn in het verleden reeds verschillende studies gedaan i.v.m. het verband tussen bepaalde vormen van kanker bij kinderen die in de buurt van hoogspanningslijnen leven (Wertheimer en Leeper)
Sommige chemische stoffen versterken de gevolgen van niet-ioniserende straling, wat kan verklaren waarom de ene persoon geen hinder ondervindt van een bepaalde blootstelling en de ander wel hinder ondervindt. Sommige mensen zijn hypergevoelig voor bepaalde elektromagnetische golven.(1 op 1000) Recente Zweeds studies leggen ook een verband tussen beroepsblootstelling aan de golven of het wonen in de omgeving van hoogspanningslijnen en sommige vormen van kanker en kanker bij kinderen. Alle bevindingen positief of negatief kunnen we niet negeren al is het maar 1 leven op1000 die we vrijwaren van ziekte!
Ga als het mogelijk is met Uw gezin zo ver mogelijk wonen van hoogspanningslijnen!

B/ Gevolgen voor dieren.
Wanneer een bijenkorf dicht bij een sterk elektrisch veld staat is het gedrag van de bijen totaal abnormaal. Als oplossing kan geboden worden de korven onder een geaard metalen scherm te plaatsen.
De resultaten van de studies voor andere dieren die zich onder of boven de lijnen bevinden geven nog geen uitsluitsel.

C/ Gevolgen voor de planten:
Experimenten hebben nog geen uitzonderlijke resultaten voor de planten gegeven maar er zijn nieuwe proeven op grotere schaal, de resultaten moeten we afwachten. Enkele kleinere proeven zijn op youtube te vinden:

Link : http://www.youtube.com/watch?v=ATSMJJRoYdA

Gevolgen voor de aarde door massa straling door zon, nucleaire aanval enz


Link : http://www.youtube.com/watch?v=gJlPCHynEZQ

Om degelijk over na te denken!

Ps in volgende besprekingen volgen: elektrische motoren, en generatoren, tractiesystemen (trein...) keuken- en huishoudtoepassingen, booglasapp., computers en beeldschermen, rf-verwarmers en medische app., microgolf en app voor telecommunicatie( radar, tv ...en draadloze communicatie) medische app, zonnebanken en halogeenlampen,uv- verharders, medische lasers en showlaser, CO2-lasers gebruikt bij verschillende toep.
Vele groetjes, Ines
Algemene moderator.

Neem een kijkje op volgende site; http://www.tuintips.net
registreer U en win een boek!

Plaats reactie